Thalloderma Shop
03/31/17 06:48
(http://www.klassa.bg/)

ШЕФКИТЕ НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА-ВАРНА „ОПРАВЯЛИ“ И ОСУЕТИЛИ ЖАЛБА СРЕЩУ ВЛАДИ КОВАЧЕВ, ОСЪДЕН ЗА УБИЙСТВО НА СЪПРУГАТА СИ!

 

Както писа първа АФЕРА срещу шефката на Варненска Районна прокуратура Цветанка Гетова и заместничката и Милена Даскалова бе образувано наказателно и дисциплинарно производство след проверка на Спецзвеното „Антикорупция“ и ДАНС, за което единствена информира АФЕРА.

Брилянтни източници на АФЕРА потвърдиха, че лицето, за което са лобирали шефката на ВРП Цветанка Гетова и заместничката и Милена Даскалова, е осъденият за убийството на първата си съпруга Анелия, през 1998 година, варненският сараф Влади Ковачев.

Влади Ковачев уби първата си съпруга след семеен скандал и през 1998 година това бе най-скандалното дело, не само във Варна. Веднага след убийството, Влади Ковачев обяви огромна парична награда за онзи, който даде информация кой би могъл да е убиецът на жена му, но впоследствие стана ясно, че убиецът е той и истината лъсна след експертиза, която показа отпечатък от масивен златен пръстен /на Влади Ковачев/, отбелязан върху челото на съпругата му Анелия Ковачева. Влади Ковачев бе осъден на 12 години затвор и излезе от затвора за добро поведение след 6 години. Убийството на първата му съпруга Анелия влезе в учебниците по криминалистика.

През 80-те години Влади Ковачев също е осъден и лежи в затвора, този път за серийни изнасилвания, известни като делото „Черната котка“.

През лятото на миналата 2016 година Влади Ковачев бе арестуван, заради лихварство, а на 11 ноември 2016 година Влади Ковачев бе пуснат под парична гаранция в размер на 10 000 лева.

Месец по-късно, след като Влади Ковачев излиза на свобода от ареста, под парична гаранция, на 11 декември 2016 година, около 17 часа, жена сигнализира Първо РУП на МВР – Варна, че мъжът и Влади Ковачев, с когото преди години е живяла на семейни начала и е баща на двете им деца,  и е отправил закана с убийство. Разследващият полицай  уведомява Районната прокуратура – Варна. Прокурор Цветанка Гетова в качеството си на административен ръководител изпраща в Първо РУ на МВР дежурния прокурор с указания да участва в разпита на пострадалата.

Малко по – късно в сградата на районното управление пристигат Цветанка Гетова и заместничката й Милена Даскалова и провеждат среща с Началника на  Първо РУ, от когото се поинтересували за хода на разследването по делото за закана с убийство. Според източници на АФЕРА,в Първо РУП на МВР – Варна  прокурорките са се държали, меко казано, „арогантно“.

Веднага след това влизат в кабинета, в който разследващият полицай и дежурният прокурор провеждали разпита на пострадалата, обърнала се за помощ към полицаите, като прекъснали разпита, и  прочели записаното до момента в протокола за разпит. След като се запознали с текста  в протокола, воден до този момент, Даскалова заявила, че не било установено изпълнителното деяние. Дежурният прокурор и обяснил, че разпитът все още не е приключил и предстои да бъдат установени тези обстоятелства. Това провокирало намесата на Гетова и Даскалова, които започнали да задават въпроси на свидетелката. Даскалова дори си позволила да каже на свидетелката, че ако този мъж /става дума за Влади Ковачев/ я удари, може да я остави „залепена като гербова марка“.

Гетова и Даскалова безпрецедентно разпоредили на разследващия полицай и дежурния прокурор да напуснат кабинета, а когато останали насаме със свидетелката, Даскалова й заявила, че с подадената жалба може да вкара в затвора мъжа, от когото се оплаква, т.е. Влади Ковачев, а „ той имал достатъчно хора и познати“, както и че не това бил начинът да се защити, защото заплашилият я може да продължи да я тормози. Даскалова си позволила и препоръка към свидетелката да размисли много добре и по-спокойно дали да подава сигнал срещу Влади Ковачев. Тогава свидетелката попитала дали може да оттегли жалбата си. Даскалова отговорила утвърдително, след което тя и Гетова позволили на разследващия полицай и дежурния прокурор да продължат с разпита на пострадалата.

На следващия ден свидетелката оттегля жалбата си. Дадените предния ден показания обяснила със силна емоция и необмислена постъпка и заявила, че не изпитва опасения за себе си.

Участието в разпит и задаване на въпроси на свидетел по досъдебно производство, без да има това процесуално право, повишаването на тон, прекъсването на процесуално- следствени действия, недопустимите изявления и коментари по отношение на пострадалата и мотивирането й да оттегли жалбата си и да промени показанията си, така че да осуети разкриването на обективната истина, проявеното неуважение към прокурора, разследващия полицай и свидетелката, сочат на извършени от Цветанка Гетова и Милена Даскалова дисциплинарни нарушения. Действията им представляват дисциплинарно нарушение на чл. 307, ал.3, т.3 от Закона за съдебната власт, заявяват от прокуратурата.

Главният прокурор вече поиска отстраняването на двете прокурорки, ръководещи Варненска Районна прокуратура.

Така на практика, шефките на Варненска Районна прокуратура са „оправяли“ и лобирали, с натиск върху свидетелката, в полза на осъдения за убийство на първата си съпруга Влади Ковачев.

Източници на АФЕРА разкриха, че от седмица Влади Ковачев е в болнично заведение след претърпян инсулт.

Afera.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване