Thalloderma Shop
04/02/17 06:55
(http://www.klassa.bg/)

Депутат от БСП: Правителство на ГЕРБ и патриотите ще има скрита подкрепа

 Правителство на ГЕРБ и Обединените патриоти ще се ползва с подкрепата и на другите партии в парламента с изключение на БСП. Това прогнозира депутатът Жельо Бойчев, съобщи “Дарик”. "Властта има качество да събира едни големи политически различия. Аз прогнозирам правителство на ГЕРБ и патриотите и със скрита подкрепа от останалите политически сили, когато е необходимо, извън БСП, разбира се”, заяви той. 

БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, бе категоричен Бойчев. Той заяви, че двете партии имат непреодолими различия. “Нямаме право да предадем вота на тези, които гласуваха за нас. Не може в кампания да казваш едно и на другия ден да правиш друго”, каза депутатът. Ако все пак ГЕРБ не успеят да съставят правителство, БСП ще се опитат, но са на мнение, че партията на Бойко Борисов трябва да носи отговорност, тъй като е получила най-много гласове. "Затова те ще си носят отговорността за съставяне на това правителство”, заяви Бойчев.

По повод гласувания от партията вот на доверие към лидера Корнелия Нинова, Бойчев заяви, че това се дължи на добрия изборен резултат. “От 10 месеца Корнелия Нинова е начело на БСП. Тогава имахме 10% доверие. Имаше прогнози, че партията е със затихващи функции в политиката. За по-малко от година спечелихме президентските избори с кандидатурата, която подкрепихме. Вдигнахме сериозно рейтинга си и доверието към нас - над 950 000 гласа. Това е огромно признание за добре свършена работа. Стана ясно, че БСП е категоричната опозиция на ГЕРБ и алтернатива. Обявихме курс на промяна и показахме, че можем да променяме и себе си, по този начин да поискаме доверието на гражданите. Не успяхме да направим това толкова категорично, колкото ни се искаше. Изводът на тези избори обаче е, че хората искат промяна”, каза още Бойчев.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване