Thalloderma Shop
04/02/17 14:06
(http://www.clubz.bg/)

Отново арести в Москва, десетки задържани (СНИМКИ)

Най-малко 43-ма души бяха арестувани до ранния следобед днес в Москва, предаде Нюз.Ру.

Властите засилиха мерките за сигурност, защото очакваха масови протести както миналата неделя в цяла Русия.

Московската полиция постави метални детектори на входа на Червения площад. Там патрулираха командоси от спецчастите, известни като ОМОН.

Първо начално имаше няколко задържани. По-късно обаче бяха арестувани десетки хора, опитващи се да минат по улица "Тверска" по посока на Кремъл.

Репортер на ТАСС съобщава за 20 души, набутани в специален автобус, наричан в Русия автозак, т.е. "автобус за арестанти".

Сред арестуваните има и непълнолетни.

Точно преди седмица - на 26 март, се състояха най-големите от години насам протести в Русия. В цялата страна десетки хиляди хора демонстрираха срещу корупцията. Тогава в Москва бяха арестувани над 1000 души.

Причина за протестите бяха огласени на 2 март в разследване и филм на Фонда за борба с корупцията (ФБК), оглавяван от опозиционера Алексей Навални. В тях се твърди, че премиерът Дмитрий Медведев получил подкупи в размер над 1 милиард евро и се сдобил с несметни богатства.

Самият Навални бе задържан и осъден на 15 денонощия административен арест и глоба в размер на 20 000 рубли (323 евро).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване