Thalloderma Shop
04/03/17 12:18
(http://www.clubz.bg/)

Бомби разкъсаха 10 души в метрото в Санкт Петербург (СНИМКИ+ВИДЕО)

Взрив разтърси метрото в Санкт Петербург, предадоха световните медии. Силите на реда в руския град са потвърдили пред ТАСС за инцидента.

Инцидентът е станал на две метростанции - "Сенен площад" и "Технологичен университет" Според данни на властите, има 10 убити и 50 ранени, сред жертвите има и деца, предаде Лента.Ру.

По-късно бе съобщено за трета бомба, открита на станция "Площад на Въстанието". Тя не е избухнала и е ибозвредена.

В момента в Санкт Петербург се намира и президентът Владимир Путин. той участва в медиен форум. Експлозията е станала 15 минути, преди той да завърши речта си. Президентът е информиран за инцидента, потвърди неговият говорител Дмитрий Песков.

Информациите са противоречиви. За момента са потвърдени два взрива, някои източници твърдят за серия от няколко експлозии.

 

Затворени бяха всички станции на метрото в Санкт Петербург. То вече е напълно евакуирано.

И двата взрива са причинени от самоделни бомби, съобщи полицията. Единият е от устройство, пълно с шрапнели, твърди пред Интерфакс източник, пожелал анонимност. Експлозивът бил заложен във вагона.

Засега никой не е поел отговорност за случилото се.

"Разглеждат се всички варианти за причини за взрива, включително за терористичен акт. работи се също по битова и криминална версия", заяви Путин, след като е обсъдил взривовете с шефовете на разузнаването.

Двете станции са на малко повече от километър една от друга.

2010 г. - експлозии убиха 41 души в московското метро

Взривовете стават 7 години след атентатите в метрото в Москва.

На 29 март 2010 г. избухнаха две експлозии в станциите "Лубянка" и "Парк на културата" на Соколническата линия в руската столица. Загинаха 41 души, а 88 бяха ранени.

Очаквайте подробности!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване