Thalloderma Shop
04/03/17 18:15
(http://www.klassa.bg/)

Борисов оглавява преговорите за съставяне на правителство

 Лидерът на ГЕРБ ще е премиер, заяви Владислав Горанов
Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов оглавява преговорите за съставяне на правителство. Това са съобщили от партията, предаде БНР. 
Днес всъщност разговори нямаше, но се разбра, че Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Владислав Горанов и Делян Добрев ще са в екипа, който ще преговаря с евентуалните партньори. 
Също така днес в централата на ГЕРБ нямаше преговори, но са били обсъдени детайли за предизборната програма, която сега вече трябва да бъде превърната в управленска, едва тогава ще бъде и предложено за обсъждане с други евентуални партньори, каза Лиляна Павлова, а приоритети се очертава да бъдат социалната сфера, също така реформата в администрацията, както и още реформи, които ще бъдат обсъдени и тогава предложени на партньорите.
Бойко Борисов оглавява преговорите за съставяне на правителство. Това заяви пред журналисти Владислав Горанов пред централата на ПП ГЕРБ, предаде репортер на Агенция "Фокус". "Моята задача е да намерим правилния баланс между отделните партньори в една бъдеща коалиция, която да подкрепя или да участва в управлението. Бойко Борисов е признат в цяла Европа и за нас е безалтернативно той да е премиер, друго говорене са само слухове и вдигане на цената на по-малките партии", добави Горанов.
По думите му в централата на партията се провеждат серия от работни срещи с цел предизборната програма на ГЕРБ да бъде превърната в управленска. 
Той уточни, че се очертават приоритети и срокове за изпълнението им. Основен приоритет за ГЕРБ остава реформата в администрацията, съдебната и социалната сфера и образованието. Горанов добави, че предстои ГЕРБ да събере парламентарната група, с която в широк кръг да обсъди приоритетите си за реализация в 44-тото Народно събрание.
 
segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване