Thalloderma Shop
04/03/17 13:00
(http://www.clubz.bg/)

Тръмп: ЕС свърши много добра работа

Тръмп доволно поздравява делегатите на конгреса в Кливлънд. Снимка БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смени тона си към Европа с по-приятелски в сравнение с предизборния по-малко от два месеца преди първото си пътуване като американски държавен глава в Стария континент.

„Ако ме бяхте попитали за това ("Брекзит" – б.а.) в деня след изборите ... бих казал: „Той (ЕС – б.а.) ще започне да се разпада“, казва Тръмп в интервю за „Файненшъл таймс“. „Но те свършиха много добра работа и – ще се срещна с тях много скоро – те се представиха много добре, сглобявайки си го отново.“

Помолен да коментира интервюто на Тръмп днес, говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас каза:

„И ние го прочетохме и стигнахме до същия извод.“

Тръмп трябва да бъде в Брюксел на 25 май за среща на върха на НАТО. Тук той се очаква да се срещне и с лидерите на ЕС, преди да отлети за среща на Г-7 в Сицилия.

Американският президент раздразни мнозина в Европа с изказванията си подкрепата на "Брекзит" и прогнозите си, че след Великобритания и други държави ще напуснат съюза.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза през миналата седмица, че ще призове за независимост на Охайо и Тексас, ако Вашингтон продължава с изказвания в същия дух.

Държавните и правителствените ръководители на ЕС обещаха да запазят единството и да задълбочават интеграцията му в декларация, която приеха на неговата 60-годишнина в Рим на 25 март т.г.

През миналата седмица те се ангажираха и с единна позиция за предстоящите преговори с Великобритания за излизането ѝ от съюза.

Публикувана на 04/03/17 13:00 http://www.clubz.bg/52390-trymp_es_svyrshi_mnogo_dobra_rabota

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване