Thalloderma Shop
04/04/17 11:21
(http://www.clubz.bg/)

Започва ремонтът на бул. "Дондуков"

Ремонтът по столичния булевард "Княз Александър Дондуков" започва от утре. Първи обновлението ще започнат от "Софийска вода" в участъка между моста Чавдар и улица "Кракра", съобщава "Дарик".

До приключване на рехабилитацията на ВиК мрежата, движението на превозни средства ще се извършва само в една лента на посока. Цялостният ремонт на булеварда ще започне от началото на юни, когато по всяка вероятност асфалтът ще замени паветата по "Дондуков".

Той ще се прави на четири етапа, като работите ще започнат първо от ул. „Кракра” до бул. „Васил Левски” с изваждането на релсите, но колите ще продължат да се движат. Трамваите с номера 20, 22 и 23 ще имат нов маршрут. Те няма да се движат от Младежкия театър до бул. „Васил Левски”, а пътниците трябва да вървят пеша между двете спирки.

От общината обмислят да пуснат и автобус, които да улесни предвиждането на софиянци. Следващият етап от ремонта ще е между бул. „Васил Левски” и ул. „Раковски”, като трябва да стигне във финалната си фаза до Министерския съвет.

Предвижда се изграждането на перони в района на трамвайните спирки. Проектирани са по два перона на всяко от кръстовищата бул. „Княз Ал. Дондуков” – ул. „Георги Раковски” и бул. „Княз Ал. Дондуков” - бул. „Васил Левски”. Оставащата лента за движение на моторни превозни средства е 3,50 м. Пероните са обособени до пешеходните пътеки на кръстовищата, за да могат пешеходците да  използват за пресичане фазата на светофарите, пише на сайта на Столична община.

До края на април столичани ще трябва да решат и каква ще е настилката по булеварда. Те все още могат да гласуват в анкетата на сайта на Столична община sofia.bg като засега преобладават мненията в полза на асфалт. Вариантът за еднопосочно движение обаче се замразява. Краят на ремонта трябва да е през септември.

Ето и вариантите за настилка на булеварда:

В анкетата досега са гласували близо 78 хил. души като 46,77% искат асфалт - поне според данните на сайта на общината.

 

Публикувана на 04/04/17 11:21 http://www.clubz.bg/52429-zapochva_remontyt_na_bul_dondukov

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване