Thalloderma Shop
04/04/17 05:40
(http://www.klassa.bg/)

Трети на мушка за далавери в „Напоителни системи“

 Спецзвеното „Антикорупция“ в СГП обвини още един бивш изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД, съобщиха от държавното обвинение.

Димитър Иванов е разследван за сключване на неизгодни сделки на обща стойност 2 986 355 лв. и за длъжностно присвояване на мобилен телефон и 2 преносими компютъра на обща стойност 6056 лв. В периода от 26.11.2013 година до 06.11.2014 година той сключил 4 неизгодни сделки - договори за правни и консултантски услуги, при липса на необходимост от това.

Иванов е обвинен и в длъжностно присвояване, тъй като присвоил чужди вещи – мобилен телефон и два лаптопа, собственост на „Напоителни системи“. Телефонът за над 1000 лв. бил даден на председателя на Съвета на директорите на „Напоителни системи“ срещу 85 лв. и бил снет от отчет. Двата лаптопа на обща стойност близо 5000 лв. пък били бракувани, без да има основанията за това. Единия взел за себе си, а другия предоставил на служител на дружеството. Иванов е с мярка за неотклонение “подписка“.

В петък бяха обвинени бившите шефове на дружеството - Ивайло Първанов и Стайко Ганчев, за безстопанственост и сключване на неизгодни договори.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване