Thalloderma Shop
04/05/17 04:47
(http://www.clubz.bg/)

Кунева: Най-голямата ми грешка? Няма такъв въпрос

Лидерът на ДБГ в оставка Меглена Кунева заяви пред бТВ, че въпрос за това коя е най-голямата й грешка не съществува.

"Няма такъв въпрос в политиката. Това е въпрос на отделни стъпки", заяви Кунева.

Тя обясни, че е подала оставка, защото всеки лидер на партия от Реформаторския блок трябва да сподели отговорността за това, че коалицията не успя да влезе в парламента.

"Не се явих на избори, но това не означава, че аз няма да споделя отговорността. Благодаря на всички, които до последно казваха - нищо не се е случило, продължаваме заедно", каза Кунева.

Тя припомни, че още преди година и половина е поела курс да мине на по-заден план, за да даде възможност за развитие на младите кадри в нейната партия. 

"Човек може да избере различни форми на обществена активност. Аз ще продължа с ДБГ, ще подготвим конгрес. Всички казват - има нужда да продължим да вървим заедно. Аз съм част от това заедно", каза Кунева.

Тя изтъкна, че в момента прави стъпки, каквито се правят в европейските партии.

Кунева коментира и преговорите за новия кабинет, които текат в момента. Според нея сега те се водят по нетолкова прозрачен начин, колкото са били преди няколко години, когато преговаряха ГЕРБ и Реформаторския блок.

"Трябва да има най-сетне един пълен мандат", каза Кунева.

Според нея "преди всяко управление трябва да се прочита легендата за снопа със съчки". А в българския обществено живот трябва да се върне "приличието".

Кунева каза още, че никога не е губила връзката с Европа и продължава да поддържа такава връзка.

"Никога не съм губила връзката с Европа, ще продължа да я имам. Ще участвам в различни формати, обсъждания, но това не е позиция, на която си изпратен от държавата", каза още Кунева.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване