Thalloderma Shop
04/05/17 15:03
(http://www.clubz.bg/)

Проф. Емилия Друмева: Консултирала съм проекта за уседналостта

Сeкретарят на президента Румен Радев по правните въпроси проф. Емилия Друмева потвърди пред Клуб Z, че е "консултирала" Проектозакона за българското гражданство, пуснат за обсъждане и спрян от правосъдното министерство, в който се предвиждаше и ремонт на изборните правила. Скандалът с проекта гръмна вчера, тъй като с промени през преходни и заключителни разпоредби се искаше въвеждане на уседналост за всички българи на парламентарни и президентски избори, а това на практика значи край на гласуването зад граница.

Днес служебната министърка на правосъдието Мария Павлова оттегли проекта и уволни директора на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев, защото е пуснал "през главата й" текста за обсъждане в публичното пространство. 

Той на свой ред обяви пред "Дневник", че промените в Изборния кодекс били включени в законопроекта за българското гражданство "по настояване на президентството". По думите му, цитирани от сайта, това се е случило на среща в понеделник, на която са присъствали президентът Радев и правният му секретар проф. Друмева. Той твърди, че именно тя и съветниците й били автори на проекта. По думите му документът е бил съгласуван с министърката и заместничката й Деница Митрова.

"Да, консултирала съм, това работя от 40 години, консултирала съм законодателна техника. Но това откъде е дошъл проекта - не мога да ви кажа. Идват най-различни текстове, версии, етапи. Откакто съм в тук, в президентската администрация, това сигурно е 60-ият проект, който консултирам", каза проф. Друмева на въпрос откъде е дошъм самият законопроект и тя ли е негов автор, както твърди Талев.

Очаквайте подробности.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване