Thalloderma Shop
04/06/17 17:25
(http://www.klassa.bg/)

EП одобри отпадането на таксите за роуминг от юни

 Евродепутатите одобриха отпадането на таксите за роуминг от 15 юни 2017 г. , предадоха информационните агенции. На пленарната сесия в Страсбург ЕП одобри споразумението относно максималните цени на роуминга на едро, неофициално съгласувано със Съвета, с 549 гласа „за“ срещу 27 „против“, с 50 „въздържал се“. 
"Това е голяма победа за европейските потребители“, заяви докладчикът на ЕП по въпроса Миапетра Кумпула-Натри. „Сега можем да отпразнуваме факта, че от 15 юни няма да има повече такси за роуминг. Потребителите, пътуващи из Европа, ще имат възможност да проверяват електронна си поща, да използват карти, да качват снимки в социалните мрежи, да се обаждат и изпращат съобщения до вкъщи, без допълнителни такси.“
Отпадането на таксите за роуминг ще позволи на потребителите да се обаждат и да прехвърлят данни в друга държава-членка на ЕС на същата цена, като и в родината си.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване