Thalloderma Shop
04/06/17 13:52
(http://www.clubz.bg/)

НСО за свалената охрана на Местан: Бяхме го планирали

НСО отговори с кратко съобщение на запитването от сутринта на Клуб Z - дали охраната на Лютви Местан е свалена (за втори път) вчера, и то в експресен порядък.

Както е известно, службата не може да обсдъжда своите "клиенти", но ако се перефразира отговорът им, той е, че - да, охраната е свалена, но това е станало на планирано предварително заседание между тричленката която взима решенията (ефовете на НСО, на ДАНС и главния секретар на МВР, б.р.). И в допълнение: че шефът на НСО Антон Антонов не знае предварително програмата и публичните ангажименти на охранявания. Както и че - всичко това е... тайна.

Ето и целия текст:

В отговор на устно отправени на 06 април 2017 г. запитвания до пресслужбата на НСО и до началника на НСО генерал-лейтенант Ангел Антонов, с молба за потвърждаване/опровергаване достоверността на публикации в някои информационни сайтове, отнасящи се до актуалното състояние на мерките за сигурност на охранявано лице, НСО изразява следната позиция:

  1. На 05 април 2017 г. от 10.00 часа (пресконференцията на Местан беше в 11 ч., б.р.) е проведено заседание на комисията по чл. 23, ал.2 от ЗНСО. Заседанието е насрочено и проведено в съответствие с правилата за работа на комисията, регламентирани в Правилника за прилагане на ЗНСО.
  2. При насрочване на заседанието началникът на НСО, който е и председател на комисията, не е могъл да знае за предстоящи или очаквани публични прояви на охранявани от службата лица.
  3. При вземане на решения Комисията определя задължително степента на конкретна застрашеност, потвърждава, изменя обхвата или прекратява охраната единствено въз основа на получена от службите за сигурност и службите за обществен ред достоверна информация и не се влияе от публикации или медийни изяви в средствата за масово осведомяване.
  4. За взетите решения началникът на НСО писмено уведомява единствено и само заинтересуваните лица, които удостоверяват запознаването си с подпис.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване