Thalloderma Shop
04/06/17 23:24
(http://www.clubz.bg/)

Правосъдното министерство говори днес за скандала с уседналостта

Министерството на правосъдието ще направи днес "официално изявление" по повод скандала със законопроекта, който първо публикува, после оттегли. Става дума за проекта за промени уж в Закона за българското гражданство, чрез който бе предложена уседналост за всички избори - тоест забрана за гласуване за всички български граждани, които живеят в чужбина.

От министерството ще говорят на петия ден за първи път, откакто гръмна скандалът със законопроекта в понеделник. Тогава въпросният документ бе публикуван за обществено обсъждане. Освен промени в Изборния кодекс той предвижда и не по-малко спорни поправки в Закона за политическите партиии и Закона за вероизповеданията. 

В сряда от министерството излязоха с официална позиция и уволнение на директора на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев. Мотивът - не е съгласувал проекта с министър Мария Павлова и уронил доброто име на институцията, публикувайки го. Разказът на самия Талев обаче е в съвсем друга посока - лично е докладвал на министърката, тя самата е била на среща при президента Румен Радев, а държавният глава и екипът му са идеолозите на скандалните промени.

 
Днес Талев заяви, че ще обжалва уволнението си и обмисля дали да заведе дело за клевета срещу правосъдното министерство.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване