Thalloderma Shop
04/06/17 15:07
(http://www.clubz.bg/)

"Преди 16 години един ловък мошеник изпързаля гражданите"

Лидерът на ДСБ в оставка Радан Кънев написа във фейсбук кратък коментар по повод навършването днес на 16 години от прословутото слово на Симеон Сакскобургготски в двореца "Врана".

На 6 април 2001 г. той обяви, че ще направи партия и спомена прочутите 800 дни, в които България би могла да се оправи.

Кънев определя Симеон като "ловък мошеник", който е изпързалял "огромна част от българските граждани". Впоследствие избирателите го наказали, но моделът на "вътрешна клептокрация и безгръбначна външна политика", установен от него, се оказал изключително устойчив, а страната се е превърнала в "почти бананова република".

Ето какво написа Кънев:

"6 април... 16 години откакто един ловък мошеник успя буквално да изпързаля огромна част от българските граждани.

И впоследствие да установи модел на вътрешна клептокрация и безгръбначна външна политика.

Мошеникът отдавна беше наказан и забравен от избирателите, моделът обаче се оказа изключително устойчив. Резултатът е слаба, почти бананова република, която дори не успява да дефинира нито национален интерес, нито обществен интерес, нито перспектива пред отделните граждани - особено тези, които са икономически активни и независими.

Съпротивата срещу това "статукво" е нестройна, себична, суетна и често твърде зависима. Аз май не правя разлика, освен за последното :)

Което не означава да губим надежда или да спираме да се борим за по-добра държава, общество и отношения между хората. Даже хич ..."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване