Thalloderma Shop
04/07/17 13:50
(https://pressbulgaria.com)

Възпитаници на космическия лагер SPACE CAMP TURKEY се срещат в Пловдив, за да обсъждат бъдещето на науката и да обяват новите стипендианти на конкурса на космическия лагер

SPACE CAMP TURKEY e учебно-тренировъчен лагер, намиращ се в гр. Измир, Турция като в света има едва три подобни центъра, като единственият функциониращ в Европа и съседните държави е SPACE CAMP TURKEY, създаден през 2000 година по модел на NASA. Фокус на програмата са развиване на познания в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Мотото на космическия лагер са трите стълба - Обучение, Екипна Работа и Технологии, върху които са съсредоточени всички занимания на децата и младежите в международния учебно-тренировъчния лагер. За да се докоснат до най-новите космически нововъведения, да се срещнат лице в лице астронавт от НАСА и за да преминат през тренажори за астронавти, е нужно децата да преминат през конкурс за есе и видео есе, чиито организатор е Център за творческо обучение, официален и единствен представител на космическия лагер SPACE CAMP TURKEY за България. Квалифицирано жури от 4 експерта и 4 възпитаника на SPACE CAMP оценяват бъдещите кандидати, желаещи да изживеят една космическа “седмица, равняваща се на няколко години” по думите на Диан Братоев, гр. Казанлък, възпитаник на космическия лагер през 2016 г. Докато кандидатите очакват резултати и класиране на най-талантливите есета на теми свързани с пътуване във времето, нашата земя след 300 години и роботите - моите приятели, Център за творческо обучение подготвя втора среща на общността “Възпитаници на SPACE CAMP в България” на 21 април 2017 г. в град Пловдив, Дома на културта. Събитието е насочено на първо място към подпомагане на бъдещи участници в космическия лагер, популяризирането на SPACE CAMP TURKEY сред младежите в България, както и мотивиране на възпитаниците на космическия лагер в екипни дейности с фокус космически науки и повече българско участие в най-новите проекти на NASA и не само. Програмата на събитието е обявена на страницата на SPACE CAMP TURKEY в България като организаторите от Център за творческо обучение са обещали то да се предава на живо в тяхната фейсбук страница.
Публикувана на 04/07/17 13:50 https://pressbulgaria.com/m/9MEGXH2U.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване