Thalloderma Shop
04/07/17 13:25
(http://www.clubz.bg/)

Камион се вряза в пешеходци в Стокхолм. Трима убити (ВИДЕО)

Камион е прегазил няколко души на централна улица в шведската столица Стокхолм, съобщи Би Би Си. Има трима убити, няколко души са ранени по първоначална информация.Полицията е потвърдила за инцидента. Районът е отцепен.

Нападението е станал на "Дротнинггатан", една от централните и най-оживени пешеходни лици в шведската столица, около 15 часа местно време (16 часа българско). Според очевидци има много хора на земята. 

Полицията подозира, че става дума за атентат.

Очевидци съобщават, че са дочути изстрели. Стотици хора се втурнали панически да бягат след врязването на камиона. Кабината на машината пламнала след удара.

 

 

В последно време исмялски терористи започнаха да използват превозни средства при атентатите.

Само преди две седмици - на 22 март, ислямистът Халид Масуд прегази десетки хора с колата си и се вряза с нея в оградата пред парламента в Лондон. Той уби полицай, когото наръга с нож, и бе застрелян. Починаха и четирима от прегазените.

През 2016 г. навръх 14 юли, националния празник на Франция, тунизиецът Мохамед Лауайедж Булел уби 84-ма души, които прегази с камион в Ница.

А на 19 декември 2016 г. бежанец с камион уби 12 души, които прегази на коледен пазар в Берлин.

Очаквайте подробности

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване