Thalloderma Shop
04/07/17 05:55
(http://www.clubz.bg/)

Путин: Това е агресия срещу суверенна държава

Владимир Путин. Снимка БГНЕС

Руският президент Владимир Путин смята американски удари в Сирия за агресия срещу суверенна държава в нарушение на нормите на международното право, при това под измислен предлог. 

Това се казва в изявление на пресслужбата на Кремъл.

Според Москва сирийската армия не разполага със запаси от химическо оръжие. А фактът за унищожаването на всички тези запаси сирийските въоръжени сили бил фиксиран и потвърден от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) - специализирано подразделение на ООН.

По мнението на Путин използването на химически оръжия от терористи само съществено усложнява ситуацията.

(Русия твърди, че заринът, заради който бяха нанесени американските удари, не е хвърлен от сирийската авиация, а е бил в арсенал на бунтовниците, откъдето е изтекъл. Москва смята повечето бунтовници, включително умерените, за терористи - б.р.)

"Стъпката на Вашингтон нанася съществен ущърб на руско-американските отношения, които и без това се намират в плачевно състояние. Главното е, че тази стъпка не ни доближава до крайната цел в борбата с международния тероризъм, а обратното - създава сериозно препятствие пред борбата с него и ефективното противодействия на това световно зло, което президентът на САЩ Доналд Тръмп провъзгласи като една от главните задачи още по време на предизборната си кампания", продължава изявлението на Кремъл.

Путин вижда в ударите в Сирия опит за отклоняване на вниманието на световната облщност от многобройните жертви сред населението в Ирак.

(В момента американски и иракски правителствени части щурмуват Мосул, главната крепост на "Даеш", при което досега са загинали доста хора - б.р.)

По-рано изявление направи Виктор Озеров  - председател на Комисията за отбрана и сигурност в Съвета на федерацията.

"Такива действия на САЩ - нека го кажем направо - няма да спомогнат за развитието на руско-американските отношения", каза той пред РИА Новости

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване