Thalloderma Shop
04/07/17 14:22
(http://www.clubz.bg/)

Цветан Цветанов: Надявам се в началото на май да имаме правителство

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви пред бТВ, че се надява в началото на май новото правителство да е вече факт.

"Ние сме в работна фаза. Вчера изпратихме нашата платформа, днес дискутирахме основни акценти в управленската програма. Утре патриотите ще ни представят редактирания текст", обясни Цветанов.

Преговорните екипи на ГЕРБ и "Обединени патриоти" досега говорили само за секторни политики. Най-сериозно се обсъждала темата за пенсиите, по която има разминавания. Още в миналия мандат патриотите настояваха за повишаване на минималната пенсия.

"Трябва да бъде реалисти", поясни Цветанов.

Бъдещите коалиционни партньори имат разминавания и за въвеждането на мажоритарен вот за депутати. За това този въпрос няма да намери място в споразумението, като всеки от партньорите ще търси подкрепа за своите инициативи. ГЕРБ е твърдо за мажоритарен вот и ще внесе законопроект в този смисъл. Цветанов не отрече, че има разминавания и по темата за санирането. Той обаче отрече лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да е настоявал лидерите на партиите, които влизат в "Обединени патриоти" да станат министри. На няколко пъти Цветанов спомена, че се обсъжда 4-годишен мандат.

"Няма непреодолими неща. България над всичко е водещо. Убеден съм, че ще има кабинет. Надявам се в началото на май месец да имаме вече кабинет", каза Цветанов.

Той заяви, че коалицията ще е двустранна, но все пак ще се търси и парламентарна подкрепа от "Воля". По-важни въпроси, като например председателството на ЕС ще се търси подкрепа и от опозицията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване