Thalloderma Shop
04/08/17 10:15
(http://www.klassa.bg/)

The Guardian: Брекзит може да предизвика повишаването на цената на бира „Гинес“

 Бира „Гинес“ може да стане неочаквана жертва от Брекзит, ако нови граници и мита бъдат наложени между британската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия, след като Великобритания напусне ЕС, пише The Guardian, цитиран от Фокус.
„Гинес“ е една от най-известните стоки за износ в Ирлания, но Брекзит ще има пряко влияние върху производството ?, защото тя пресича границата на острова двукратно, преди да бъде изнесена в други страни. Бирата се произвежда в пивоварна „Сейнт Джеймс Гейт“ в Дъблин. Питието след това се пълни в танкери, които го извозват на 150 км. източно в Белфаст в Северна Ирландия, където се пресипва в кенчета, които се транспортират обратно в Дъблин, откъдето се разпределят за износ. 
Според компания „Диагео“, собственик на „Гинес“, създаването на „твърда граница“ между Ирландия и Северна Ирландия би довело до допълнителното оскъпяване на превозването на камион кенчета с около 100 евро. Всяка година компанията прави 13 хил. свързани с бирата пресичания на границата и Брекзит може да доведе до 1,3 млн. допълнителни разходи за нея. Това може да накара „Диагео“ да увеличи цената на продукцията си.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване