Thalloderma Shop
04/08/17 10:11
(http://www.klassa.bg/)

Си Цзинпин е предложил на САЩ да се присъединят към проекта "Един пояс, един път"

 Китайският президент Си Цзинпин е отправил покана към САЩ да се присъединят към търговската инициатива "Един пояс, един път" - икономическа зона, обхващаща Пътя на коприната и Морския път на коприната на XXI век, съобщава БГНЕС.
Това е написано съобщение, публикувано на сайта на Китайското външно министерство. "Ние приветстваме участието от американска страна в "Един пояс, един път", заявява китайския лидер. "Китай и САЩ биха били най-големите търговски партньори в света и това удовлетворява интересите и на двата народа. Икономиката на КНР продължава да се развива стабилно, така че нашето търговско и икономическо сътрудничество би имало голям потенциал." Китайската инициатива „Един пояс, един път“ представлява стратегия за развитие чрез създаване на мрежа от международни търговски и инфраструктурни партньорства, която си поставя амбициозната задача да трансформира политическата и икономическата среда в Евразия през следващите десетилетия. Основна нейна цел е осигуряването на възможно най-голямо и ефективно присъствие на китайски капитал в международните пазари.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване