Thalloderma Shop
04/09/17 08:24
(http://www.clubz.bg/)

Хамилтън е №1 за Гран При на Китай във Формула 1

Люис Хамилтън ("Мерцедес") спечели състезанието за Гран При на Китай във Формула 1 на пистата в Шанхай. Втори остана Себастиан Фетел ("Ферари"), а трети е Макс Верстапен ("Ред Бул"), който в края удържа атаките на своя съотборник Даниел Рикардо.

Челната шестица допълват финландците Кими Райконен ("Ферари") и Валтери Ботас ("Мерцедес").

Хамилтън и Фетел имат абсолютно равен актив точки в челото на класирането, тъй като си размениха местата от първия старт в Австралия, където германецът пресече финала първи, а британецът стана негов подгласник.

Този път по-добре сработи стратегията на "Мерцедес". Хамилтън отново потегли първи, стартира отлично и с едно спиране в бокса за смяна на гуми успя да се върне към пътя на победите.

Обратно, "Ферари" имаше доста по-хаотично състезание, максимумът от което е второто място на Фетел.

Героят на надпреварата е младокът Макс Верстапен, който стартира от 16-а позиция, но успя да се добере до подиума.

Състезанието в хладното време в Шанхай бе интересно, особено в началото. Надпреварата приключи бързо за Ланс Строл, който отпадна след сблъсък със Серхио Перес. В 4-ата обиколка Антонио Джованаци разби своя "Заубер" в стената на старт-финалната права и на трасето излезе кола за сигурност.

А пилотите трябваше да минават през бокса, докато бъде почистено трасето.

Малко преди това Фетел влезе в бокса, за да сложи сликове и излезе на шесто място. Тук той загуби състезанието, тъй като в същото време Хамилтън (след подновяване на надпреварата) поддържаше високо темпо, пък и неговите гуми загряха.

Нататък имаше реална битка само за местата след първото.

След седмица е състезанието в Бахрейн, където, поне на книга, "Ферари" има предимство заради по-високите температури.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване