Thalloderma Shop
04/10/17 14:21
(http://www.clubz.bg/)

Радан Кънев: В парламента преобладават търговците в храма на демокрацията

В парламента преобладават търговците в храма на демокрацията и заради липсата на реформаторска десница там се очаква поредната самодоволна постановка на българската олигархия.

В същото време "Газпром" се готви да потупа по джобовете някои хора в България, затова че вече 4 седмици България не е представила условията си пред Европейската комисия. Така лидерът на ДСБ в оставка Радан Кънев коментира пред бТВ актуалните теми от деня.

"Пълна тишина. 7 седмици има България да представи позицията си пред ЕК за "Газпром". 4 минаха, нищо не се случи. България вече свикна да плаща най-скъпия природен газ в Европа. Получаваме 2-3 пъти по-малко от средните такси за транзит. Има решение. Има огромен шанс и за потребителите на газ, на парно, и хляба цената му зависи от природния газ. За целия бизнес - историчечески шанс за рязко намаляване на цените на газ. В Германия са 40% по-ниски цените. Огромните разлики правят нашия бизнес неконкурентен. Краят на април срокът изтича, България ще остане без позиция", каза Кънев.

И допълни, че вероятно "Газпром" ще потупа някои хора по джобовете" заради забавянето на България по темата.

Кънев спомена и решението на Комисията за защита на конкуренцията, че няма картел на пазара за горива, независимо от данните, че "ЛУКойл" притежава около 90% от собствеността на данъчните складове. Според него фирмата няма как да отрича данни от Министерство на финансите.

Кънев разкритикува и "далаверата", свързана с Пловдивския панаир, свързана с размяна на собственост, в която е замесен Георги Гергов.

"Лично моята отговорност е достатъчно голяма. Очертава се парламент, в който ще преобладават търговците в храма на демокрацията. Когато няма реформаторска десница в парламента започва поредна самодоволна постановка на действия на българската олигархия. Ако в момента имаше 15,20, 30 народни представители, готови да се сборят с тези проблеми, всичко това щеше да е невъзможно. Ние ще трябва да го правим от много по-трудната позиция на извънпарламентарни партии", каза Кънев.

Според него същинско дясно обединение може да стане само ако се включват и тези теми и в него не трябва да влизат хора, на които им е "заключена устата" за "Лукойл" или "Газпром".

Кънев каза още, че "Нова република" ще поиска срещи по тези въпроси с всички партии, които са с дясна претенция, като спомена ГЕРБ, "Воля", Реформаторския блок и "Да, България". Той коментира и цената на бензина.

"Абсолютно очевидно е, че плащаме 20-30 ст. данък монопол. Това е от огромно значение за бизнеса. За един малък бизнес това е живот или фалит", каза Кънев.

Според него не може да се очакват реформи от управление, в което патриотите са ключов фактор, защото те са антиреформаторска политическа сила и затова се очертава застой.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване