Thalloderma Shop
04/11/17 20:02
(http://www.klassa.bg/)

БСП предложи обща декларация на НС за ЕС и сигурността

 Социалистите внасят 10 закона за доходи, цени и образование

Коалиция между БСП и ГЕРБ е невъзможна, а съгласие по националните теми е под условие по две теми – председателството на България на ЕС и националната сигурност,вътрешна и външна. Така обобщи проведените разговори между БСП и ГЕРБ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е разговарял с Корнелия Нинова да оглави Народното събрание, но тя отказала. Снимка ПЛАМЕН СТОИМЕНОВЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е разговарял с Корнелия Нинова да оглави Народното събрание, но тя отказала. Снимка ПЛАМЕН СТОИМЕНОВ

От БСП са предложили на ГЕРБ парламентът да демонстрира постигането на съгласие за председателството на България на Съвета на ЕС и национална сигурност. А документът да е с “общо съгласие между всички парламентарно представени партии”.

“Нито ние, нито те някога сме говорили за коалиция. Предложих на г-жа Нинова в знак на уважение към добрия им резултат да приемат председателското място в парламента, тя отказа, тъй като считат, че ще бъдат твърда опозиция”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. “Отказахме това предложение, защото нашата политика и тези 1 млн. българи, които ни подкрепиха, бяха за промяна. Няма как с един пост тези принципни различия да бъдат купени или преодолени”, отбеляза Нинова.

БСП са готови с 10 законопроекта срещу бедността, за образованието, за българската икономика и отпадането в наказателното съдопроизводство на термина “маловажен случай”.

 

trud.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване