Thalloderma Shop
04/11/17 10:39
(http://www.clubz.bg/)

Г-7: Без санкции за Русия, но и без Асад

Няма да бъдат налагани нови санкции на Русия заради подкрепата й на диктаторския режим на Башар Асад, обявиха външните министри на страните от групата на седемте най-развити страни в света - Г-7.

В тази група до преди три години бе и Русия, но тя бе изключена след анексирането на Крим и подкрепата на сепаратистите в Донбас.

Първите дипломати на Г-7 ще изработят обща позиция по проблемите със Сирия. Вече е ясно, че те са твърдо решени, че не може да има разрешаване на кризата в тази страна при положение, че диктаторът Башар Асад остане на власт.

Санкции срещу Русия няма да бъдат налагани докато не приключи независимото разследване на атаката с химическо оръжие в Идлиб миналата седмица, стана ясно след срещата. Но ако има твърди и неопровержими доказателства за използването на бойни химически вещества от властите в Дамаск, ще се наложат наказания и на Москва.

"Нека Кремъл си избере - или САЩ, или Асад. За всички нас е ясно, че идва краят на ерата на управлението на семейство Асад в Сирия", обяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън.

Тази вечер той пристига на посещение в Русия. Все още има спекулации дали американския дипломат ще бъде приет и ще води разговори и с президента Путин. Най-вероятно това ще се случи утре следобед, прогнозират наблюдатели в руската столица.

Срещата на външните министри в град Лука, Италия ще продължи днес по-късно с техните колеги от Саудитска Арабия, Катар, Йордания и Турция.

Очаквайте подробности.

Публикувана на 04/11/17 10:39 http://www.clubz.bg/52710-g_7_bez_sankcii_za_rusiq_no_i_bez_asad

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване