Thalloderma Shop
04/11/17 08:04
(http://www.clubz.bg/)

ГЕРБ и патриотите се разбрали за пенсиите. Не казват какво

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов заявиха, че са постигнали общо решение за пенсиите. Това стана днес при поредния кръг преговори за бъдещото правителство. Двамата обаче на казаха за какво точно са се разбрали. Темата за повишаването на най-ниските пенсии бе най-спорната между двете формации. Според Симеонов преговорите ще завършат в четвъртък.

"Постигнахме съгласие по темата за пенсиите. Продължаваме да работим по останалите секторни политики и в четвъртък може би най-късно ще трябва да сме готови с разработването на програмната стратегия", заяви Цветанов.

Той не коментира какъв ще е точния размер на пенсията.

"Не можем да коментираме числа или каквито и да било цифри. Всички направихме взаимен компромис, водени от интереса България", каза Цветанов.

В сградата на парламента са зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, Томислав Дончев и Делян Добрев. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също е в сградата на парламента и ще вземе участие в днешната среща.

В понеделник стана ясно, че ГЕРБ и Обединени патриоти са постигнали разбирателство в секторите "Сигурност", "Енергетика", "Спорт" и "Туризъм". 

Днес се очаква да се проведе среща и между ГЕРБ и БСП. Бойко Борисов покани Корнелия Нинова да разговарят за приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС, което започва от 1 януари 2018 г, мигрантския натиск и напрежението в Югоизточна Европа и Близкия Изток. Разговорите ще се проведат в сградата на Народното събрание.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване