Thalloderma Shop
04/11/17 05:47
(http://www.clubz.bg/)

Задават се нови санкции срещу Русия заради Сирия

Външният министър на Обединеното кралство Борис Джонсън постави ултиматум на Кремъл – или да оттегли подкрепата си за Башар Асад, или да се изправи срещи санкции.

Владимир Путин трови образа на Русия като подкрепя Башар Асад. Групата на Г7 трябва да обсъди нови санкции срещу Русия и Сирия в отговор на химическото нападение срещу мирни граждани“, коментира Джонсън.

Британският първи дипломат направи изказването преди началото на срещата на външните министри от Г7 в град Лука, Тоскана.

"Руснаците се нуждаят от изход и от път, по който да продължат“, коментира Джонсън пред Би Би Си.

Той призова Москва да направи „всичко възможно за политическо споразумение в Сирия и да работи заедно с международната общност, за да гарантират, че шокиращите събития от миналата седмица никога няма да се повторят“.

Джонсън се надява да убеди страните от Г7 да подкрепят предложения за нови финансови санкции, включително срещу ключови военни командири от Русия и Сирия.

Позицията на САЩ и Великобритания се готвят да предложат на Русия избор – или Асад, или нови санкции. Целта им е да убедят Москва да работи съвместно със Запада срещу „Ислямска държава“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване