Thalloderma Shop
04/11/17 20:39
(http://www.klassa.bg/)

Патриотите и онези 300 лева

 Всички партии играят за националистите. Ако не вярвате, пуснете телевизора и ще видите: в момента в България няма нито една формация, която да брани интересите на пенсионерите така, както Обединените патриоти. Поне така излиза от разговорите с ГЕРБ за съставяне на правителство. Патриотите предлагат абсурдни увеличения на пенсиите, но кой ли би навлизал в подробности на фона на общото послание, което гласи: патриотите са готови да жертват в името на пенсионерите цяло правителство. Някоя друга партия с подобна решимост?

Свикнали сме да четем и слушаме за патриотите само тогава, когато се говори за пребиване на някой бежанец, за бутане на възрастна жена на границата или за събаряне на някоя ромска махала. Но ето, че с помощта на ГЕРБ патриотите влизат и в друга роля – тази на социален защитник. ГЕРБ им я подарява на два пъти: веднъж, канейки ги кани в правителство, и втори път, обяснявайки им с разумни аргументи, че пенсиите не могат да се увеличават заради едното внезапно хрумване. Колкото по-дълго тече разговорът, толкова по-силно е внушението, че патриотите са единствен и непреклонен защитник на българския пенсионер.

Накратко: резултатът от преговорния процес за съставяне на правителство няма да е точно правителство. А възникването на класическия ултранационализъм – онова образувание, което прокарва едновременно ксенофобски настроения и популистка социална политика, преди да доведе повярвалите в него до катастрофа.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване