Thalloderma Shop
04/11/17 17:13
(http://www.klassa.bg/)

Путин коментира обвиненията на Запада към Сирия с фраза на Илф и Петров

 Владимир Путин коментира обвиненията на Запада към сирийските власти, че са използвали химическо оръжие в провинция Идлиб, с известна фраза от "Дванайсетте стола" на Илф и Петров, съобщи Интерфакс.
"Сещам се в тази връзка нашите забележителни писатели Илф и Петров. И ви се иска да кажа: Скучно, момичета - това вече сме го виждали", каза президентът. Той смята, че случилото се Хан Шейхун е провокация. "Не мога да го нарека по друг начин", отбеляза руският лидер.

В главата "Междупланетен шахматен конгрес" Остап Бендер казва в шахклуба във Васюки:
"— Защо в провинцията няма никаква игра на мисълта? Ето например вашата шахсекция. Тя така се и нарича: шахсекция. Скучно, момичета! Защо всъщност да не я наречете ей така някак по-красиво, наистина по шахматному. Това би привлякло в секцията съюзната маса. Да бяхте нарекли вашата секция, да кажем, „Шахматен клуб на четирите коня“ или „Червеният ендшпил“, или „Загуба на качеството при печелене на темп“. Би било прекрасно! Благозвучно!"

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване