Thalloderma Shop
04/13/17 05:47
(http://www.klassa.bg/)

Отнемането на руското гражданство може да стане една от мерките в борбата с тероризма, заяви Владимир Путин

 Президентът на Русия Владимир Путин ще обсъди с юристи възможността заподозрените в тероризъм да бъдат лишавани от руско гражданство, без да се нарушава Конституцията на страната, пише „Коммерсант“. Според експерти ще се наложат промени в Основния закон, а правозащитни организации отбелязват, че в Европейския съд по правата на човека са подадени доста жалби от мигранти, които необосновано са били лишени от руско гражданство. 
Отнемането на руското гражданство може да стане една от мерките в борбата с тероризма, заяви Путин в интервю за телевизионния канал „Мир 24“. „Според руската Конституция ние не можем да лишим никого от гражданство. Но можем да отменим съответните решения, които са били основание за получаване на руско гражданство. Ни ще проведем консултации с нашите юристи и смятам, че такива решения ще бъдат приети в най-скоро време“, отбеляза Путин.
Прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков обясни, че става дума за мигранти, които „са придобили гражданство и са подкрепяли терористи“, в този случай чрез съда „може да се анулират причините, поради които им е било дадено гражданство“. 

Превод и редакция: Мария Динкова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване