Thalloderma Shop
04/13/17 06:18
(http://www.clubz.bg/)

Почти милион българи тръгват на път днес

ПОЛИТИКА задръстванеcr

Близо един милион българи тръгват на път днес за четирите почивни дни около Великден. Пътната полиция ще асистира на движението в цялата страна, но основната концентрация на присъствието им ще бъде по пътя за Гърция.

"Повече полицейски патрули ще бъдат разположени на главен път Е-79. Пътните полицаи ще подпомагат и регулират движението и ще засилят контролa на грубите нарушители", каза пред бТВ началникът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов.

Очаква се хиляди автомобили да минат днес през ГКПП "Кулата", макар засега движението да е спокойно. Стоицов увери, че ще има повече проверки за алкохол и наркотични вещества, ще се разположат и повече мобилни камери за скорост на пътя. 

Трафикът на границите ни с Гърция, Сърбия и Македония засега не е натоварен. По-рано днес обаче на турската граница и румънската граница е имало няколкокилометрични колони от товарни автомобили. Причината за това е, че след 16 ч днес ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, които ще бъдат спирани до 20 ч на място. Това ще улесни безопасността на така или иначе натовареното движение и ще осигури по-спокойно пътуване на леките автомобили.

Ограничението на камионите ще е за всички автомагистрали в страната, както и за тези участъци от републиканската пътна мрежа:

път I-1 Видин – Ботевград;

път I-1 Благоевград – ГКПП "Кулата";

път I-4 п. в. "Коритна" – Велико Търново – Шумен;

път I-5 Русе - Велико Търново;

път I-8 ГКПП "Калотина" – ГКПП "Капитан Андреево";

път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;

път II-18 Околовръстен път София;

път II-19 Симитли - Гоце Делчев;

път II-86 Пловдив - Смолян;

път II-99 Бургас - Царево.

Публикувана на 04/13/17 06:18 http://www.clubz.bg/52791-pochti_milion_bylgari_trygvat_na_pyt_dnes

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване