Thalloderma Shop
04/13/17 06:07
(http://www.klassa.bg/)

Тръмп: С идването ми на власт бизнесът процъфтява

 Американският президент Доналд Тръмп заяви, че първите три месеца от неговия престой в Белия дом вече са довели до положителни резултати в областта на бизнеса. Като доказателство за своите думи той посочи рекордния ръст на оптимизма сред компаниите в обработващата промишленост, както и увеличаването на капитализацията на фондовия пазар на САЩ.
„Когато ние гледаме на всичко, което сме направили, от гледна точка на бизнеса... Погледнете индекса на оптимизма на производителите – 93%, това е най-високият показател, който някога е регистриран. Ние никога досега не сме имали толкова висок показател на оптимизма, както през последните 90 дни след избирането на Тръмп. Погледнете пазара на акции, той е прибавил три трилиона долара“, каза Тръмп в интервю за „Фокс бизнес“.
Според публикуваните в петък данни от ежемесечното допитване, провеждано от Националната асоциация на обработващата индустрия на САЩ, 93% от предприемачите в тази сфера на икономиката са оптимисти по отношение на нейните перспективи. Преди избирането на Тръмп този показател достигаше 56%.
На 25 януари 2017 г. за пръв път в историята американският индустриален индекс Дау Джоунс надхвърли психологическата граница от 20 000 пункта. От момента на избирането на Тръмп за президент на 8 ноември 2014 г. индексът е нараснал с 1667 пункта. Наблюдателите обвързват това с общия оптимизъм на участниците на пазара по повод на програмата за възстановяване на промишления сектор на САЩ, предложена от републиканците.
Президентът Тръмп планира да намали данъка върху печалбата на корпорациите до 15% от днешните 35%. Той също така предлага да се въведат допълнителни мита върху стоките, внасяни в САЩ.
Президентът Доналд Тръмп е информирал китайския си кога Си Цзинпин за ракетния удар срещу Сирия по време на сервирания десерт в имението му Мар-а-Лаго.
Това разкри самият Тръмп в интервю за телевизия „Фокс нюз“.
„Седях на масата, свършихме вечерята и минахме към десерта. Сервираха ни парче шоколадова торта, най-добрата, която бихте могли да видите“, разказа Тръмп. По думите му тогава бе поучено „съобщение от генералите", че са готови да нанесат удар, и той дал съответната заповед.
„Казах, че току-що изстреляхме 59 ракети, те се движат по посока Сирия. Искам Вие да знаете“, описа президентът своя разговор с китайския лидер. Домакинът обясни още, че не бил искал Си Цзинпин да научи за случилото се след края на срещата.
Говорейки за реакцията на госта, Тръмп отбеляза: „Той замълча за 10-на секунди, а след това помоли преводача да повтори. Помислих се, че това едва ли е добър знак“. Според Тръмп китайският лидер одобрил стъпката и му казал, че такива мерки са допустим, „ако някой е толкова жесток, че да използва газ срещу малки деца“.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване