Thalloderma Shop
04/14/17 15:59
(http://www.klassa.bg/)

Дмитрий Песков: Кремъл призовава за „сдържаност“ на Корейския полуостров

 Русия продължава да бъде поддръжник на политическите и дипломатическите средства за разрешаване на всички кризи, заяви говорителят на Путин

Кремъл наблюдава с безпокойство ескалацията на напрежението на Корейския полуостров и призовава за въздържане от провокативни действия в региона. Това заяви говорителят Дмитрий Песков, предава РИА Новости.
„В Москва с голямо безпокойство наблюдават ескалацията на напрежението на Корейския полуостров, призоваваме всички страни към сдържаност, предупреждаваме ги да се въздържат от всякакви действия, които може да бъдат провокативни стъпки“, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл.
На въпрос дали Москва трябва да се намеси в ситуацията на дипломатическо ниво, Песков коментира: „Разбира се, Русия има достатъчно последователна позиция… и продължава да бъде поддръжник на политическите и дипломатическите средства за разрешаване на всички кризи, включително и севернокорейската".

 

По-рано днес министърът на външните работи на Китай Уанг И алармира, че във всеки един момент може да избухне конфликт заради Северна Корея. Той подчерта, че подобен развой няма да има победител, предава AFP, цитирана от "Фокус".
„Диалогът е единственото възможно решение“, категоричен бе първият дипломат на Пекин, говорейки в рамките на пресконференция с френския си колега Жан-Марк Еро.

 

 

http://epicenter.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване