Thalloderma Shop
04/14/17 11:25
(http://www.klassa.bg/)

САЩ можели превантивно да атакуват КНДР

 САЩ може да нанесат превантивен удар на Северна Корея, ако имат доказателства, че страната се готви да извърши нов ядрен опит, твърдят американски медии. Два американски ескадрени миноносеца вече са близо до бреговете на Северна Корея, единият от тях се намира на около 480 км от ядрения полигон. Те носят ракети "Томахок", съобщи Ен Би Си, като се позова на висши служители от разузнаването.
 "Силно вярвам, че Китай ще се погрижи за Северна Корея. Ако те не могат, САЩ, заедно със съюзниците им, ще се заемат с това!", написа държавният глава Доналд Тръмп вчера в "Туитър". Китай вечер се обяви срещу използването на военна сила за разрешаване на кризата с ядрената програма на Пхенян, тъй като това нямало да реши проблема.
От сателитни снимки ставало ясно, че на ядрения полигон на Северна Корея тече подготовка за нов опит. Според южнокорейски военни обаче на полигона не се случвало нищо необичайно. В. "Ню Йорк таймс" твърди, че КНДР може да извърши нов ядрен опит утре, когато се навършват 105 години от рождението на първия комунистически лидер Ким Ир Сен. 
В. "Ню Йорк таймс" вчера писа, че Вашингтон подготвя стратегия на няколко равнища за противодействие на ядрената програма на Северна Корея, като тя включва и силови методи, но американският президент Доналд Тръмп засега се насочва към дипломатически и икономически мерки. Въпреки това той предупреди Северна Корея, че може да изпрати и ядрени подводници край бреговете й.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване