Thalloderma Shop
04/17/17 10:16
(http://www.clubz.bg/)

Герджиков горд със свършеното, призна за натиск върху служебния кабинет

"Горд съм, че съм част от управлението на страната, което успя да съхрани социалния мир и има ръст на финансовите постъпления в хазната".

Това казва служебният премиер Огнян Герджиков в интервю за БТА, публикувано в общодостъпната страница на националната агенция. Той благодари и на президента Румен Радев, ме е формирал екип от професионалисти в правителството. Служебният премиер обаче призна, че има критики към някои от министрите си. Той обаче отказа да назове тези, от които не е съвсем доволен. И добави:

"Но и министрите могат да имат претенции към мен самия".

Герджиков намекна още, че е имало опит за натиск върху изпълнителната власт, но не каза откъде е дошъл. 

Той добави, че в края на месеца на сайтовете на министерствата ще бъдат публикувани подробните отчети от ревизиите, които служебният кабинет им е направил. Герджиков не уточни дали са открити някакви нарушения, но каза, че специализираните органи ще се занимават с ревизиите и ще наложат санкции, ако имат основание за такива.

Попитан зали съжалява, че прие поста служебен премиер, проф. Герджиков заяви:

"Очаквах, че ще бъде тежко. Оказа се - още по-тежко. Не заради друго, а заради това, че общественият ни климат е замърсен. Натъкнах се на множество подводни течения, получих и удари под кръста. За пореден път установих, че в България има лоши и безскрупулни хора. Някои от тях формират общественото мнение. Но колко е хубаво, че те са изключения! Срещнах нови, великолепни хора, съвестни, отговорни, с изключителна квалификация, интелект и визия. Не са малко. И това ми дава надеждата, че България, макар препъвайки се в моралните джуджета, ще продължи да се развива успешно. "

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване