Thalloderma Shop
04/17/17 13:49
(http://www.clubz.bg/)

Задържаха двама от биячите на журналистите от Нова тв

Полицията е задържала двама от нападателите на журналистката Мария Милкова и оператора Огнян Пенев от Нова тв, съобщи медията, позовавайки се на свои източници. Биячите, които посегнаха на колегите преди два дни на магистрала "Тракия", са задържани на ГКПП „Калотина”. Все още се издирва третият нападател.

Единият задържан се казва Румен Мишев, с прякор Дуката, а другият – Стилян Георгиев. Мишев е човекът, който е удрял оператора. Биячът нямал криминално минало, бил известен в Драгоман с участието си в наказателна бригада, твърдят от Нова тв. Георгиев е човекът, който спира побоя, след като разбира, че жертвите са журналисти. Третият мъж, който още не е заловен, се казва Размиг Чакърян. Срещу него е повдигнато обвинение не само за побой ог холигански подбуди, но и за грабеж, след като е отнел мобилния телефон на Мария Милкова, защото тя била снимала. Чакърян има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт и има казино по границата. Съдружник е и в тържището за плодове и зеленчуци "Слатина", става ясно от проверката на Нова тв. 

И тримата заподозрени за побоя над тв екипа работят в охранителна фирма „Омега 69”. Собствеността й е свързана бившата жена на бизнесмен с прякор Къро, сочен за знакова фигура в една от старите групировки. 

От самата фирма пък излязоха със становище, в което се казва, че осъждат „остро и категорично агресията по пътищата”. 

„Оказваме пълно съдействие на разследващите органи, които, вярваме, правят всичко възможно истината да излезе наяве”, се казва в становището.

В писмото до медиите се твърди, че служителите им не се укриват и ще се явят, за да дадат показания, че нито един служител не е криминално проявен и че фирмата не извършва охрана на частни лица, особено на такива, известни на обществото с прякорите си, а само на имущество на физически и юридически лица. 

Разследващите не са разпространили снимки на заподозрените за побоя над колегите, но са обявени за общодържавно издирване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване