Thalloderma Shop
04/18/17 04:48
(http://www.clubz.bg/)

Шестима, свързани с Къро, вече са в ареста за боя над екип на Нова тв

Шестима са вече здравеняците, които са задържани за нападението над екип на Нова тв. За общодържавно издирване е обявен още един мъж. Петимата са служители на две охранителни фирми - "Омега 69" и "Омега 669". Управителят на една от охранителните фирми също е сред задържаните.

Намерена е и едната бронирана кола "Ауди", с която в петък е извършено нападението над екипа на телевизията - тя е зарязана в землището на село. 

Репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев бяха атакувани от няколко охранители в петък вечерта. Преди това нападателите - в две коли, се опитали да изтласкат от пътя колегите и ги принудили да спрат в аварийната лента.

Двама от гардовете са задържани на граничния пункт Калотина. Те са хванати, когато са влезли в България от Сърбия. Единият е Румен Мишев с прякор Дуката, а другият – Стилян Георгиев. Това, което се знае към момента, е, че именно Румен Мишев е мъжът, удрял колегата Огнян Пенев. Няма криминално минало, известен е в Драгоман като част от местна наказателна бригада. Стилян Георгиев пък е човекът, който спира боя, след като Мария Милкова им казва, че са журналисти на Нова тв. Издирва се още един мъж, за когото има информация, че е в Турция.

Днес в полицията в Пловдив са доведени още двама мъже, съпричастни към случилото се на магистралата. Всички ще останат в ареста до 72 часа. Предстои да бъдат повдигнати обвинения. 

Мъжете не са осъждани, нямат криминални регистрации, съобщи директорът на ОДМВР в Пловдив комисар Атанас Илков. 

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганска проява с използването на моторно превозно средство - престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 5 г., както и за нанасяне на лека телесна повреда на водача на автомобила по хулигански подбуди. В хода на работата за изясняване на случая са събрани доказателства и за извършен грабеж на мобилен телефон на журналистката.

Като обвиняем ще бъде привлечен и директорът на фирмата "Омега 669".

Размиг Чакърян, Румен Мишев и Стилян Георгиев работят във фирма „Омега 69”. Най-любопитна е фигурата на мъжа, който още се издирва - Размиг Чакърян. Това е човекът, взел телефона на Мария Милкова. Той има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт, има казино на границата. Съсобственик е и на тържището за плодове и зеленчуци "Слатина". Там е съдружник с бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало от високите етажи на групировката ВИС. Охранителна фирма "Омега 69" преди години също е била собственост на бившата жена на Къро. Сега собствениците са други.

Най-интересният спор е дали здравеняците са били ескорт и кого са возили.

Румен Мишев.

В официална позиция до телевизията от охранителната фирма осъдиха насилието. Обещаха дисциплинарни мерки, ако се докаже вина, но и заявиха, че техни служители не са откраднали телефона на Мария Милкова.

Журналистката разказа, че първото нещо, което е направил единият от нападателите, е да й грабне телефона, който държала в лявата си ръка, с думите: "Дай ми телефона! Има ли записи?"

Операторът Огнян Пенев обяснява, че са пътували с личния му автомобил в посока Стара Загора. При прибирането им в средна лента след изпреварване зад тях се появили две коли, започнали да им присветват с фарове, да ги засичат, опитали се да ги изтласкат от пътя, заобиколили ги с колите си и от тях изскочили около 6 души. Започнали за викат: "Какви сте вие? За какви се мислите?" Мария няколко пъти им казала, че са журналисти и е сигурна, че именно това ги е спряло.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване