Thalloderma Shop
04/20/17 05:02
(http://www.clubz.bg/)

Според Дарина Сарелска, Васил Иванов е "развалина от зависимости"

Шефът на новините на Нова тв Дарина Сарелска коментира обвиненията на журналиста Васил Иванов към медията и към нея лично за цензура и спрени разследвания. Тя отрече твърденията на Иванов, че на него са му спирани разследвания и срещу него е била упражнявана цензура.

"На Васил са му отказвани теми за разследвания. Темите трябва да идват от журналиста. Цензура е когато някой от властта поиска тема да бъде спряна", заяви Сарелска.

Тя поясни, че е имало "конкретни отказани истории, с аргументи, за актуалността им, за годни факти". Тези аргументи Иванов бил чувал както от нея, така и от други свои колеги.

Сарелска разкритикува методите на Иванов да записва свои колеги без тяхно знание и да оповестява тези разговори. Тя заяви, че има 100% доверие на Марин Николов, колега на Иванов, който бе един от записаните.

"В един момент става самоизяждане от вътре. Това не е добре за нашата професия", заяви Сарелска.

Тя определи твърденията на Иванов, че е изнасяла данни от негови разследвания като неистина. А с кмета на Неделино, който е един от обектите на тези разследвания тя не била говорила никога.

"Интересно откъде свободният журналист Васил Иванов работи така фриволно с материали от ДАНС. Това са важни факти, как работи един човек, който се представя като силен журналист", изтъкна Сарелска.

И допълни, че разследването, за което Васил говори, е излъчено 37 пъти в ефира на Нова.

"Смятам да заведа дело за клевета за Васил Иванов. Другото би било част от мълчанието и утвърждаването на подмяната. Имам отговорност. Аз сега развенчавам един образ, който за хората е свързан със смелата журналистика. Имам отговорност, че не съм го направила по-рано. Аз също съм изпитвала респект към името на един журналист и към неговото минало", каза Сарелска.

Тя призна, че деверът й наистина е Недялко Славов, бивш областен управител на Смолян и настоящ депутат от ГЕРБ. Но заяви, че той по никакъв начин не се е опитвал да се възползва от нея, както и тя от него. 

"В нашата професия има много хора, които са журналисти само отвън. Отвътре са развалини от зависимости. Този целия процес отблъсква останалите честни колеги. Това е истината. Няма как да назоваваме кривиците в едно общество, а да не виждаме гредата в нашето", заяви Сарелска.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване