Thalloderma Shop
04/21/17 07:22
(http://radiomilena.com/)

Камен Костадинов от ДПС напуска парламента, след като избраникът от Бургас стана независим

kamenКамен Костадинов от ДПС напуска 44-то Народно събрание, за да даде личен пример на избраните на случаен принцип депутати от партията.

„Напускам 44-тото Народно събрание. Това мое решение е продиктувано от следните съображение. Във Велико Търново и в Бургас и в двете листи бяха реализирани преференции на случаен принцип”, каза той. По думите му, водачът на листата има освен привилегията да бъде водач и отговорността за поведението на хората в съответните листи. „Считам, че отговорността и примера се дават лично”, заяви Костадинов. Той посочи, че иска да покаже, че политика не се прави само в парламента и че са част от съответните партии и представляват колективна роля, затова ще депозира своето заявление за напускане на 44-тото Народно събрание.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че политическите партии са обществени организации, създадени на доброволен принцип от хора с общи интереси , обща идеология и общи цели. „Членството в партията е доброволно. Всички членуващи в партията, в обществената организация създават общи правила и ги спазват. Неспазването на правилата автоматично изключва персоната от организацията. ДПС като партия притежава тези основни характеристики. Като всяка партия ДПС има правила, чието спазване е основно задължение на доброволно членуващите в нея. Дейността се ръководи според устава и решенията на съответните партийни органи. ДПС има решение да не се реализира мандат на база случайни преференции от рода на 15/15 , а в случая 9/ 9″, каза Карадайъ. По думите му колегата му Ангел Исаев е декларирал, че няма да реализира мандат на този феномен. Карадайъ посочи ,че за съжаление той е решил да реализира мандат не по правилата. „Ние ще имаме и законодателна инициатива за решаването на този въпрос”, каза Карадайъ и обяви, че уважава решението на Камен Костадинов да даде пример.

Първият независим депутат в 44-тото Народно Събрание стана Ангел Исаев. Часове, след като започна работа новият парламент, стана ясно, че ДПС е изключило от групата си Ангел Исаев и той ще е независим депутат. Причината е, че избраникът от Бургас не се е съобразил с решение на ДПС от 2015 г.

Публикувана на 04/21/17 07:22 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/IgR9xNDQOzQ/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване