Thalloderma Shop
04/21/17 18:25
(http://www.clubz.bg/)

Нинова поискала оставката на Георги Гергов, той отказал

"Поисках оставката на Георги Гергов от Изпълнителното бюро на БСП. Той отказа да я подаде. Утре свиквам Националния съвет и ще поставя въпроса за оставката. И ако загубя гласуването, ще си тръгна с достойнство."

Това заяви днес пред БНТ лидерката на социалистите Корнелия Нинова.

Това е нейната реакция на скандала, който се разрази, след като бизнесменът Сашо Дончев разказа публично, че членът на Георги Гергов е организирал среща между него и главния прокурор Сотир Цацаров. На срещата главният прокурор направил опит да окаже натиск срещу него, заяви шефът на "Овергаз".

Нинова разказа, че днес следобед е поканила Гергов на разговор и поискала оставката му. Той отказал и тя е решила да действа.

"Знам срещу кого се изправям", увери тя, като визира опозицията в партията си.

Часове по-рано Нинова отказа да отговаря на въпроси и заяви, че ръководството на партията ще се събере във вторник и след това ще говори по същество.

Сега Нинова отново се зарече, че няма да позволи да се хвърля петно върху БСП заради един човек. Според нея, срещата в офиса на Георги Гергов не е била редна от политическа гледна точка.

 
„Уважавам позицията на главния прокурор, която е конкретна - нулева толерантност към всеки бизнесмен, който опита да постави себе си над закона и да наложи интересите си“, каза още Нинова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване