Thalloderma Shop
04/21/17 05:52
(http://www.klassa.bg/)

Радев: Лоши решения и малко пари причиниха състоянието на армията ни

 „Въоръжените сили на Република България се намират в преломен момент от своето развитие в резултат на политическа недалновидност, системно недофинансиране и кампанийност.“ Това заяви президентът Румен Радев в словото си при отбелязването на 105 години от създаването на Военна академия „Г. С. Раковски“. Той припомни и констатациите в публикувания преди седмица доклад на МО за състоянието на отбраната и въоръжените сили, в който се посочва, че армията ни е може само частично да изпълнява конституционните си задължения по гарантиране на сигурността, суверенитета и териториалната цялост на страната. По думите на президента причините са „до болка познати“, а това са липса на съвременна техника и оборудване, липса на средства за пълноценна военна подготовка, нисък социален статус на военнослужещите и застрашителен отлив на личен състав.

Според Радев обаче за преодоляване на тези негативни тенденции държавното ръководство предприема мерки. „Вече са приети важни проекти за инвестиционни разходи и е гарантирано тяхното финансиране. Още повече - като членове на най-мощния отбранителен съюз, България твърдо ще следва политиката на постигане на 2% разходи за отбрана от БВП, 20% от които за инвестиции“, допълни още държавният глава.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване