Thalloderma Shop
04/21/17 05:46
(http://www.klassa.bg/)

Стрелба в сърцето на Париж, убити са двама полицаи, един е ранен

 Един полицай е убит, а други двама бяха тежко ранени при стрелба в района на "Шанз Елизе" в Париж, съобщи Ройтерс. По-късно е починал и втори полицай от раните си. Има сведения и за един леко пострадал турист. Трагедията е станала на №82 на улицата в 21 часа местно време, когато мъж е открил огън с автоматично оръжие по полицейска кола. Според някои медии е действал сам, според други е имал съучастник. Нападателят е застрелян. Според Ройтерс терористът е дошъл с влак от Белгия и има досие с гриф S - което говори за радикализация.

Провежда се спецоперация в района на стрелбата в центъра на Париж. Полицията призова да се избягва района, където се стреля. Булевардът е затворен. Три станции на метрото по линия 1 са затворени. Над френската столица летят хеликоптери, чуват се виещи сирени, съобщават очевидци. Говорителят на френското вътрешно министерство Пеир Анри Бранде заяви, че килърите са взели за мишена полицейска кола. Стрелецът е пристигнал също с кола, която е зарязана на мястото. Няма експлозиви в нея. Свидетел от съседен ресторант разказва, че стрелбата е била кратка, но много интензивна. Хората от ресторанта са залегнали на пода. Други хора са останали затворени по заведенията, в които са се намирали. Пред Skynews свидетел разказа, че е видял мъж да слиза от кола и да стреля с автомат "Калашников".

Според полицията не е ясно каква е причината за стрелбата. Неназован представител на полицията съобщи, че ликвидираният стрелец е бил познат на властите. Започнало е разследване за терористична атака. Президентът Франсоа Оланд свика по спешност премиера Бернар Казньов.

Не се коментира дали стрелбата е свързана със започналия процес срещу 20 джихадисти или с арестите по-рано тази седмица на терористи във Франция. Бе съобщено, че терористите готвят мощна атака в навечерието на изборите.

В неделя в страната, която в последната година и половина стана свидетел на сериозни терористични нападения, предстоят президентски избори. Тази вечер има последен дебат между 11-те кандидати, на който основна тема е тероризмът и "Ислямска държава".

Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира, че става дума за терористичен акт.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване