Thalloderma Shop
04/23/17 15:24
(http://www.clubz.bg/)

Първи екзитпол: Макрон води пред Льо Пен

Центристът Еманюел Макрон води пред крайната националистка Марин льо Пен, сочат първи прогнозни резултати от екзитполове на президентските избори във Франция. Те са разпространени от белгийска телевизия, защото във Франция е забранено да се публикуват предварително данни от социологически преброявания в деня на вота.

Еманюел Макрон получава 24 процента, а Льо Пен е след него с 22 на сто.

Трети е представителят на Републиканците Франсоа Фийон, който е предпочетен от 20,5% от гласувалите. Както се очакваше четвърти е крайнолевият политик Жан-Люк Меланшон с 18 процента.

Активността на изборите е много висока. До този момент тя е близо 70 на сто.

Всички 11 кандидати вече гласуваха и са в очакване на резулататите. Бюрата са отворени до 19 часа местно време - 20 часа българско. Но могат да продължат да работят още един час, ако има големи опашки.

Гласуващите в Лондон цял ден висят на огромна опашка, която е поне четири пъти по-голяма от снимките, които сме виждали с българи пред урните в лондонската столица.

Изборите се следят с огромно внимание както във Франция и цяла Европа, но и отвъд океана.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отбеляза, че днешните френски президентски избори са „много интересни“, предаде Politico, цитирано от "Фокус" .

„Много интересни избори в момента се провеждат във Франция“, коментира Тръмп в туитър.

В четвъртък той заяви, че кандидатката за президент от Националния фронт Марин льо Пен е за „най-силни граници и тя е най-силното нещо, случващо се във Франция“.

По-рано прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър заяви, че Тръмп няма предпочитан кандидат на изборите. 

Публикувана на 04/23/17 15:24 http://clubz.bg/53130-pyrvi_ekzitpol_makron_vodi_pred_lo_pen

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване