Thalloderma Shop
04/24/17 12:19
(http://www.clubz.bg/)

"Джими Чу" обяви, че си търси купувач

Производителят на луксозни обувки "Джими Чу" (Jimmy Choo) обяви, че очаква предложения за продажбата на бизнеса, съобщава Би Би Си. Пазарната стойност на компанията е коло 700 млн. лири. Освен обувки "Джими Чу" произвежда и различни луксозни стоки, но през последните години продажбите непрекъснато намаляват.

Ема Стоун с обувки "Джими Чу".

Предприетата стъпка е получила подкрепата на главния акционер JAB Holdings.

Обувките на "Джими Чу" са се превърнали в синоним на лукс и класа. Освен че бяха любими на Кари Брадшоу в "Сексът и градът", те са изборът на много от знаменитостите като Дженифър Лопес и Бионсе. Херцогинята на Кеймбридж Кейт също е фен на марката, както и носителката на "Оскар" Ема Стоун.

От най-големия акционер JAB Luxury, който притежава 68 на сто от "Джими Чу", уточниха, че "не е сигурно, че ще се осъществи продажба".

Ръстът на продажби на Джими Чу през 2016 г. беше 2% в сравнение със 7 на сто през 2015 г. и 12% през 2014 г. Компанията, която има 150 магазина в цял свят, се листна на стоковата борса на Великобритания през 2014 г. 

Акциите на "Джими Чу" скочиха с 8 на сто след съобщението за евентуална продажба.

Публикувана на 04/24/17 12:19 http://clubz.bg/53163-djimi_chu_obqvi_che_si_tyrsi_kupuvach

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване