Thalloderma Shop
04/25/17 07:54
(http://www.klassa.bg/)

90 страни ще участват в акцията „Георгиевска лентичка-2017“

 Милион Георгиевски лентички са били изпратени в почти 90 страни по света, давайки старт на акция, станала вече международна, предаде Российская Газета.
„Лентичката стана символ на връзката между поколенията и паметта“, заяви генералният директор на „Россия Сегодня“ Дмитрий Кисельов, давайки официален старт на акцията. Заместник-председателят на „Россътрудничество“ Александър Радьков заяви, че акцията едва е започнала, а лентичките са вече на изчерпване. 
„В акцията са се присъединили не само наши съотечественици, но и местни жители, за които „Георгиевската лентичка е символ на борбата срещу фашизма и проявите на екстремизъм“, обясни той. 
Най-голямо е търсенето на лентичките в страните от ОНД. В Европа акцията ще премине най-мащабно в Сърбия, България, Германия, Италия, Словакия и Гърция. „Тази година „Георгиевската лентичка“ ще премине за първи път в Афганистан, Македония и Черна гора“, уточни Радьков. 

Превод и редакция: Виктор Турмаков

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване