Thalloderma Shop
04/25/17 07:38
(http://www.klassa.bg/)

В Пазарджишко луднаха по чардаците

 Старите къщи с чардак са хит в някои пазарджишки села, след като купувачи, предимно софиянци, масово искат да прекарват уикендите си в автентична селска обстановка и не жалят пари, за да си я осигурят. И цените на този вид жилищни постройки не са много високи заради градежа им отпреди два века. Старинна едноетажна къща върви от 15 000 до 35 000 лв. в зависимост от квадратурата на дворното място. Задължително към спалните помещения има и изба, а безспорна атракция е дървеният чардак, който придава възрожденски вид на къщата, обясняват брокери.

Все повече семейства и от Пазарджик предпочитат да се сдобият с къща в някое близко село и да пътуват до града, където работят. По-новото строителство къщи по селата се продават от 15 000 до 100 000 лв., като най-скъпите са в Паталеница, Звъничево, Црънча, Ивайло и другите по-близки до областния град населени места. Това показва справка от сайтовете на местните агенции за недвижими имоти. Двуетажна къща от 238 кв. м в село Ивайло се продава за 30 000 евро, а в близкото село Добровница - 75 кв. м за 6000 евро. Двуетажна от 58 кв. м, при това обзаведена, в село Черногорово пък се предлага на цена от 40 000 евро.

Ако решиш да си построиш нова спретната къщичка на село, трябва да броиш от 40 000 лв. нагоре, като се започне от изработването на проекта, документацията на ВиК мрежата, дворното пространство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване