Thalloderma Shop
04/25/17 07:35
(http://www.klassa.bg/)

Стотици къщи с години чакат нови собственици

 

Свалят цените на всеки 3 месеца

Стотици селски къщи на територията на Старозагорска област с години стоят заключени в очакване да се сдобият с нови собственици. Брокери на недвижими имоти коментират, че

 

напоследък пазарът е замрял

 

независимо от факта, че поне на три месеца са сваляли цената.

Бърза разходка по сайтовете на агенциите показва че на практика няма населено място, където да липсва предложение за имот: от стари, на по стотина че и повече години кирпичени жилища до нови, изградени по най-модерните съвременни технологии с двуметрови огради и поливни инсталации за тревните площи.

Цените се движат от 10 000-12 000 евро в забутаното насред Балкана селце Бънзарето до 650 000 евра за съществуващ от 8 години комплекс с 5 еднофамилни къщи с всички екстри на входа на курортното градче Павел баня. Само в мъничкото Борилово има предложени за продажба 11 къщи, а в прочулото се като

 

селото на ректорите Малка Верея те са 9.

 

Основно интерес към селските имоти проявяват семейства пенсионери, които са решили да прекарат остатъка от живота си на тишина, сред природата и далеко от градския шум, обяснява управителят на агенция „Тракия имоти“ Огнян Проданов. Въпреки голямото разнообразие реализираните сделки се броят на пръстите на едната ръка.

„Сваляме реално до 10-15 на сто от първоначалната оферта, но хората не готови да броят повече от 50 000-60 000 евро. Причините са много-на първо място може би е лошата инфраструктура: разбити пътища до селата, липсата на канализация, проблеми с тока“, коментира Проданов. Брокерите не крият , че сред първите задавани им въпроси за селските имоти е дали и колко са ромите в населеното място.

Сред най-коментираните села са в района на Старозагорските минерални бани, но там

 

имотите са в маломерни парцели

 

или в съсобственост, което отблъсква купувачите. Отдавнашен спомен са английските пенсионери, които преди 10-15 години със замах купували без да се пазарят. Част от реновираните от чужденци къщи в момента също са на пазара.

От години чакат купувачи и десетина, смятани за емблематични домове в идеалния старозагорски център. Някои от тях са след основен почти луксозен ремонт, но цената им започва от 150 000 евро и достига 620 000, което ги прави непродаваеми. По думите на брокерите част от старите градски къщи имат поне по половин дузина наследници.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване