Thalloderma Shop
04/26/17 05:33
(http://www.klassa.bg/)

Mercedes-Benz с батерия за дома

 Производителите на автомобили се надпреварват да представят електрическите си автомобили на пазара, но те също така искат да интегрират батериите си в домовете ни. Tesla съобщи плановете си за Powerwall, а системите за съхранение на енергия на Mercedes-Benz Energy, скоро ще намерят своето място в домовете в Обединеното кралство.


Въпреки, че ще са за домашна употреба, батериите на Mercedes-Benz идват от автомобилния свят. Разработени от дъщерното дружество на Daimler, ACCUmotive, литиево-йонните батерии за хибридните модели на Мерцедес, може да се използват за съхраняване на енергия, генерирана от домашни системи за слънчева енергия или вятърни турбини.


Всяка батерии може да съхранява до 2.5 kWh, а модулният дизайн на системата позволява да се комбинират до осем батерии с общ капацитет от 20 kWh. Всяко отделно устройство е компактно, като батериите може да бъдат интегрирани и монтирани на стена в един модул с изчистен дизайн. Това е различен подход от този при Powerwall на Tesla, чиито капацитет е 7,5 kWh и 10 kWh и може да бъде увеличен до 58 kWh, чрез използването на няколко устройства.


Според Mercedes-Benz инсталирането на батериите в дома може да увеличи потреблението на генерирана енергия с до 65% и може да съхранява енергия, генерирана от слънчеви панели, което прави батериите на Mercedes-Benz по-атрактивен вариант. Вместо да връщат излишната енергия обратно в мрежата, батериите могат да я съхраняват, което позволява на потребителите да я използват в часовете със по-скъпи тарифи.

”Има огромен интерес към нашите устройства за съхранение на енергия и вече сме получили множество поръчки”, казва Харалд Крьогер, ръководител на отдел "Електротехника и електроника" в Mercedes-Benz. „През следващите месеци ще продължим да увеличаваме и разширяваме продажбите както в Германия, така и на международния пазар”.


Mercedes-Benz Energy казва, че компонентите на система ще варират за всеки отделен дом, но най-вероятно ще включва слънчева система, инвертор за батерията, система за управление на енергията и самите батерии. Потребителите също ще трябва да платят за монтаж. Цените варират в зависимост от мощността на системата, но се предполага, че стандартна домашна система ще струва около 8.500 евро, включително монтажа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване