Thalloderma Shop
04/26/17 19:00
(http://www.klassa.bg/)

Орбан: Ние се борим не срещу ЕС, а срещу Сорос

 Унгария се е врекла в ЕС и това не подлежи на обсъждане, заяви унгарският премиер Виктор Орбан в Европарламента, където започна обсъждане на политиката на Унгария по отношение на мигрантите, образованието и неправителствените организации. Спорът ни е с голям американски спекулант - Сорос, който с финансовите си спекулации разруши живота на милиони европейци, продължи Орбан. Сорос и неговите организации искат да вкарват по 1 милион мигранти в ЕС на година, ние отхвърляме това предложение, каза унгарският президент и заключи, че досегашните резолюции на ЕП срещу Унгария не са издържали на изпитанията на времето. Искаме да говорим открито, дори това да не се харесва на всички. Не може да очакваме всички държави в ЕС да бъдат еднакви. Запазваме си правото да преценяваме сами с кого да живеем, заяви Орбан.
По-рано днес Европейската комисия започна наказателна процедура срещу Унгария заради промените в закона за образованието в страната, съобщиха от Брюксел.
Измененията биха могли да доведат до затварянето на основания от американския милиардер Джордж Сорос Централноевропейски университет в Будапеща.
„Решихме да предприемем правни действия по закона за образованието, като изпратим писмо с официално известие до унгарското правителство“, каза заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис. По думите му решението на Европейската комисия е било взето след „задълбочена правна оценка“ и се основава на фундаментални европейски закони за свободата на предлагане на бизнеси и услуги.
В рамките на т. нар. европейски процедури по нарушения Брюксел изпраща писма до националните правителства с искане за правно обяснение по даден въпрос, преди той да бъде отнесен до Европейския съд.
Ако не успеят да отговорят на исканията на Брюксел, държавите членки могат да понесат тежки финансови санкции.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване