Thalloderma Shop
04/26/17 17:13
(http://www.klassa.bg/)

Почти половината руснаци искат оставката на Медведев

 Почти половината руски граждани - 45% в една или друга степен искат оставката на премиера Дмитрий Медведев, сочи проучване на независимия "Левада център", цитиран от изданието РБК. Допитването показва, че около 18% искат "определено" оставката на Медведев, а 27 на сто са "по-скоро" за това. Предишни социологически проучвания също показаха падение на доверието на руснаците към председателя на правителството. През май 2016 г. "пълно доверие" към Дмитрий Медведев имаха едва 14%, а през април т.г. този показател се е понижил до рекордно ниско ниво, едва 3 на сто. 
Кремъл ще анализира резултатите от социологическо проучване на работата на ръководителя на руското правителство Дмитрий Медведев. Това съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предаде Lenta.ru. "Може би ще ни е необходимо време, за да се анализират данните. Ние винаги сме внимателни към социологията, както и към известни отклонения, така да се каже", каза Песков. Говорител на правителството пък определи проучването като "политическа поръчка". 
През март в Русия се състояха най-мащабните протести срещу властта за последните няколко години, които бяха насочени срещу корупцията в страната. Те бяха организирани от опозиционния лидер Александър Навалний, който беше задържан със стотици други демонстранти и осъдени на големи глоби, и 15 дни затвор заради провеждането на несанкционирани митинги. До тях се стигна след излъчен в интернет документален филм на Навални за "дворците" на Медведев. Самият премиер и президентът Владимир Путин индиректно обвиниха опозиционера, че използва борбата с корупцията за постигането на лични кариеристични цели.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване