Thalloderma Shop
04/28/17 07:24
(http://www.klassa.bg/)

Алтерко сключи предварителен договор за закупуването на офис сграда в София

 Алтерко АД сключи предварителен договор за закупуването на офис сграда с подземни гаражи за 1,8 млн. евро, съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

В началото на април Съветът на директорите даде своето съгласие за сключване на предварителен договор с „Джей Ей Еф Си Дивелъпмънтс“ ООД за придобиването на 100% от капитала на новоучредяващо се дружество с предмет недвижим имот.

„Става дума за вече построена сграда“, обясни тогава пред Investor.bg Деница Стефанова, директор за връзка с инвеститорите на "Алтерко". Тя обясни още, че повече информация към този момент не може да бъде дадена, тъй като договорът не е сключен и предстои да бъде направена предварителна оценка от независим оценител.

От съобщението става ясно, че вече има предварителна оценка, извършена от независим оценител, но от дружеството уточняват, че допълнителна информация във връзка с изпълнението на сделката ще бъде разкривана поетапно.

 

Като публична компания Алтерко уведоми още през април своите инвеститори и заинтересовани лица за планираната инвестиция и целите, за които се прави тя. Цената на придобиване на всички дружествени дялове от капитала на новоучреденото дружество ще бъде приблизително равна на 1,8 млн. евро, определяема с точност към датата на сключване на окончателния договор по механизъм „cash free debt free”, съобщиха от компанията.

Част от средствата за заплащане на цената в размер до 1,62 млн. евро ще бъдат осигурени чрез банково финансиране, а останалата част ще бъде заплатена със собствени средства.

Към 11:42 часа акциите на Алтерко поскъпват с 0,5% до 2,12 лв. за брой. От началото на годината книжата на компанията понижават цената си с 9,5% при пазарна капитализация от 31,8 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване